Wat Te Doen Tegen Groene Aanslag Op Je Tegels?

Gepubliceerd dec. 08, 22
6 min read

Mos En Groene Aanslag Verwijderen Van Terras En Tegels

Wij gaan aan de slag met professionele apparatuur om de groene aanslag weg te halen. We gebruiken geen schadelijke middelen en zorgen ervoor dat de voegen indien nodig opnieuw worden ingeveegd. Wij zijn gespecialiseerd in het schoon maken van uw terras (Reinigen van het terras). Het is mogelijk om zelf groene aanslag uit uw tuin te verwijderen.

Groene Aanslag Verwijderen Van TerrasGroene Aanslag Tegels Verwijderen Zonder Te Schrobben

Ga niet aan de slag met groene zeep of azijn, want dit heeft negatieve gevolgen voor uw tuin. Daarnaast vragen sommige vormen van groene aanslag om specialistische behandelingen met hoge druk of stoom. Daarbij is het belangrijk dat u weet wat u doet, om niet de rest van uw tuin te beschadigen.

Daarom ontzorgen wij u graag voor het verwijderen van groene aanslag uit uw tuin. Wij zijn ons er terdege van bewust dat het onderhoud van een tuin niet teveel geld moet kosten. Daarom komen wij tegen een scherp tarief de groene aanslag uit uw tuin verwijderen (Vlonder schoonmaken). Wij rekenen geen voorrijkosten in Nederland en België en zijn altijd transparant over onze tarieven.

Onderhoud Terrastegels - Tips En Advies

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor het reinigen van uw terras, uw tuintegels of het laten verwijderen van groene aanslag. Terras schoonmaken tips - Weg met groene aanslag en vuil. Groene aanslag laten verwijderen uit uw tuin doet u natuurlijk bij ons. Wij hebben jarenlange ervaring met het verwijderen van groene aanslag en adviseren u perfect over het onderhoud.

Zo geniet u razendsnel weer van een heerlijk schoon terras! Laagste prijsgarantie Geen voorrijkosten binnen NL Hoge klanttevredenheid Jarenlange ervaring - Groene aanslag verwijderen van tegels en terras.

Groene aanslag ontstaat vaak op vochtige plekken waar de zon weinig komt. De terras- of tuintegels die in de schaduw liggen krijgen hier al snel mee te maken, net als schuttingen op schaduwrijke plekken. Groene aanslag vormt zich op alle terrassen en oppervlakken, of het nou van hout, steen of beton is.

Terras Schoonmaken - Groene Aanslag Verwijderen

Verder speelt het seizoen ook een grote rol. Vaak is in het najaar en de winter groene aanslag hardnekkiger omdat er dan meer neerslag valt en er minder zonlicht is. Doordat groene aanslag minder goed tegen zon en warmte kan, is het voorjaar het uitgelezen moment om de groene aanslag te verwijderen.

Groene Aanslag Verwijderen: Duurzaam En MilieuvriendelijkVlonder Reinigen

Maar let wel op wat u doet. Overwin groene aanslag, op een ecologische manier!. Want hoewel het erg verleidelijk is om met de eerste zonnestralen van het jaar aan de gang te gaan in de tuin, is het soms beter om nog even te wachten met het verwijderen van groene aanslag. Soms wordt aangeraden dit te doen bij temperatuur boven de 5 graden.

Ook raden we aan om te wachten totdat het een aantal dagen achter elkaar droog is. Anders is het lastig om de aanslag te verwijderen. Ook is er een kans dat het dan weer snel terugkomt. Het meest ideale moment om dit te doen is wanneer het minimaal 2 dagen zonnig en droog is en de temperatuur al rond de 12 graden is.

Terras Schoonmaken En Groene Aanslag Verwijderen

We hebben ook een kant en klaar variant. Deze spray is gebruiksklaar. Beide middelen zijn handig om snel en effectief groene aanslag te verwijderen van bijvoorbeeld muren, schuttingen, deuren en pergola’s. Bij de concentraat kunt u grote oppervlakken ontdoen van algengroei. De kant en klaar versie droogt sneller. Pas de groene aanslagreiniger bij droog weer toe.

Bij voorkeur toepassen in een periode waarin de eerste 2 dagen geen regen verwacht wordt. Steek voor de behandeling eerst het aanwezige mos weg. HG groene aanslagreiniger oplossen in een verhouding van 1 : 20 met water. Breng de oplossing aan met een gieter of plantenspuit. Naast de daarvoor bestemde producten worden vaak ook verschillende doe-het-zelf middelen op blogs en andere websites genoemd waarmee u groene aanslag kunt verwijderen van groene tegels, beton of potten.

Of zijn minder goed voor de rest van uw tuin. Vooral in het voorjaar en de zomer kiezen veel mensen ervoor om met de hogedrukreiniger groene aanslag op terrassen en tegels schoon te maken. Helaas heeft dit twee grote nadelen. In eerste instantie spuit u namelijk de voegen uit het terras waardoor de stenen kunnen verzakken.

Groene Aanslag Op Je Terras Verwijderen

Je Terras In Natuursteen Reinigen, Doe Je ZoTerrasreiniging: Hoe Kun Je Groene Aanslag Verwijderen?

Zo kost het u een volgende keer nog meer tijd en moeite om groene aanslag en algen te verwijderen en het terras schoon te krijgen (groene aanslag op tegels verwijderen). Een veel gebruikt middel om de groene aanslag op het terras te reinigen is chloor of schoonmaakazijn. Chloor is echter schadelijk voor onder andere planten waardoor het geen veilig middel is om buiten te gebruiken.

Let bij schoonmaakazijn goed op, aangezien het zuur natuursteen met een hoog kalkgehalte kan beschadigen. U krijgt dan wit uitgeslagen vlekken. Niet elk terras kan er even goed tegen, dus raden we altijd aan eerst even testen op een onopvallende plek. Vooral voor hout is een mengsel van warm of lauw water, soda en groene zeep geschikt om zo de groene aanslag zoveel mogelijk te verwijderen.

Dit probleem zult u niet ervaren met de producten van HG. Lees voor meer tips het artikel om groene aanslag van hout te verwijderen. Werkt dit toch niet naar tevredenheid? Probeer dan eens de producten van HG die speciaal voor groene aanslag verwijderen zonder te schrobben zijn ontwikkeld. Helaas kunt u groene aanslag nooit helemaal voorkomen als gevolg van ons regenachtige klimaat en de wisselende seizoenen.

Is Jouw Terras Na Een Natte Winter Groen Van De Aanslag?

U kunt bijvoorbeeld het terras iets aflopend leggen en zorgen voor een goede afwatering waardoor er geen of weinig water op blijft staan. U zult zien dat de algen en mossen op deze manier minder kans hebben om zich te hechten aan het terras. Zo ontstaat er nauwelijks aanslag op uw tegels of duurt het langer voor het zich ontwikkelt.

Het ene materiaal is gevoeliger voor de vorming van groene aanslag dan het andere. Kies bijvoorbeeld voor hardhout wanneer u een schutting plaatst en kies voor goed gecoate tegels. Laat u hierover adviseren door een expert. Groene aanslag ontstaat vaak op vochtige plekken waar de zon weinig komt. Terrastegels of schuttingen op schaduwrijke plekken krijgen hier snel mee te maken, vooral in het najaar en de winter.

Zachte oppervlaktes hebben meer last van aanslag dan harde oppervlaktes - Terras schoonmaken - Verwijderen van alg, mos en kalk. Het voorjaar is het beste moment om groene aanslag te verwijderen. Het is ook belangrijk dat het al warm genoeg is en het aantal dagen zonnig en droog blijft. Bij voorkeur is het minstens al 10 graden en blijft het ongeveer 2 dagen droog.

Terras Schoonmaken En Reinigen? Zo Gaat Het Lukken
Korstmossen verwijderen

Bestrating schoonmaken

Terras reinigen

Vlonder schoonmaken

Korstmossen verwijderen

Terras reinigen
  • hogedrukreiniging bestrating
  • tegels laten schoonmaken
  • houten vlonders laten reinigen

Let wel op! Groene aanslag verwijderen met een hogedrukreiniger, chloor of schoonmaakazijn kan schadelijk zijn voor uw terrastegels. Helaas kunt u groene aanslag nooit helemaal voorkomen door ons regenachtige klimaat en wisselende seizoenen. Wel kunt u uw terras iets aflopend leggen voor een goede afwatering waardoor er geen water blijft staan.

Meer van Koolgewassen, Juicers

Navigation

Home

Latest Posts

Stretchtent Op Maat

Published Mar 21, 23
12 min read

Wilt U Geen Houten Vlondervloer?

Published Dec 30, 22
12 min read

Hoe Kun Je Het Best Een Terras Schoonmaken?

Published Dec 20, 22
6 min read